Autor: Sirje Rank • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirjapommid sundisid Kreekat posti edastamise peatama

Kreeka peatas postipakkide edastamise välismaale pärast seda, kui Ateena Šveitsi ja Venemaa saatkondades plahvatasid kirjapommid ning Kreekast läkitatud kirjapomm avastati ka Saksmaa kantslerile Angela Merkelile posti hulgas, vahendas agentuur Bloomberg.

Postipakkide edastamine peatatakse 48 tunniks, teatas Kreeka tsiviillennunduse amet.

Otsus tehti pärast seda, kui politsei tegi kahjutuks kaks lõhkeseadeldist Ateena lennujaamas ning veel vähemalt kolm postipakis sisaldunud lõhkeseadet mujal pealinnas. Keegi kannatada ei saanud.

Saksamaa siseministri Thomas de Maiziere’i sõnul oli Merkelile läkitatud kirjapomm samasugune nagu Ateenas avastatud kirjapommid, mis poleks suuremat kahju põhjustanud.

Šveitsi saatkonnas Ateenas põhjustas kirjapomm väikese tulekahju, kuid keegi kannatada ei saanud. Väiksemat sorti plahvatus toimus ka Venemaa saatkonnas.

Demineerijad tegid kahjutuks kahtlased pakid Kreeka parlamendihoone juures, mis olid mõeldud Tšiili saatkonnale, ühe paki Bulgaaria saatkonnas ning ühe, mis oli Saksa saatkonnale adresseeritud kahtlase paki kullerfirmas. Kahtlase saadetise sai ka Kreeka endine peaminister Costas Simitis.

Kaks päeva tagasi plahvatas Ateenas üks kirjapomm kullerfirmas, kus üks töötaja sai kergelt vigastada. Politsei arreteeris kaks meest, kelle juurest leiti kaks kirjapommi, mis olid adresseeritud Belgia saatkonnale Kreekas ning Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozy’le. Üksi rühmitus pole rünnakute eest vastutust võtnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077