Autor: Tea Taruste, kaasautor • 26. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osula käivitab odavbussiliini Peterburi

Odavbussifirma Simple Express alustab 1. novembrist igapäevaseid reise Tallinn-Peterburi liinil, kus hinnad algavad 250 kroonist. Lisateenusena vormistab bussifirma ka Vene viisasid.

“Tallinnast Peterburi on linnulennul vaid veidi üle 300 kilomeetri, kuid Põhjamaade Veneetsiaks kutsutud suurlinna regulaarne külastamine ei ole seni paljudele kättesaadav olnud. 250 kroonist algavad hinnad tähendavad, et põnev nädalalõpp Peterburis polegi enam kulukas unistus ning reisi võib ka tihedamini ette võtta,” kommenteeris Simple Expressi emaettevõtte Lux Express Estonia AS juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

“Soodsad piletihinnad ei tähenda järeleandmisi kvaliteedis – liinil sõidavad kaasaegsed ja mugavad bussid. Lisateenusena saab piletiostja Lux Expressi Tallinna Bussijaama müügiesindusest ka Vene viisa taotleda. Eelmisel aastal vormistasime pea 7000 viisat, millega oleme üks Eesti suurimaid viisateenuste pakkujaid,” lisas Saarpuu.

Peterburis peatuvad bussid Balti jaamas, kus bussiuksest metrooni on vaid 30 meetrit ning kuulus Nevski prospekt 2 metroopeatuse kaugusel.

Simple Express väljub Tallinnast igapäevaselt 15:30 ja Peterburist 06:45. Sõiduaeg on 7,5 tundi. Peterburi suunal tehakse peatused Jõhvis ja Narvas, Tallinna suunal Kingissepas, Narvas, Sillamäel ja Jõhvis.

Lux Express Estonia AS kuulub 100% bussiettevõtjale Hugo Osulale. AS Bussifirma pakub rahvusvahelist bussiveoteenust kahe kaubamärgi all – Lux Express ja Simple Express.

Ettevõtte hinnanguline turuosa oli 2009. aastal 70%. Ettevõttel on kokku ligi 50 kaasaegset turismibussi. Lux Expressi peaesindused koos opereerimisbaasi ja müügivõrguga asuvad Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Peterburis.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077