23. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ohustatud loomi ja taimi saab edaspidi ka Narvast üle piiri vedada

Valitsus kavatseb muuta ja täiendada tollipunktide ja tolliasutuste määrust, mis lubaks edaspidi ohustatud loomi ja taimi Narvast üle piiri vedada.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi algatas määruse eelnõu, mille alusel muudetakse 2004. aastal kinnitatud määrus „Ohustatud looma- ja taimeliikide isendite sisse- ja väljaveoks määratud tollipunktid ja tolliasutused“.

Eelnõu eesmärk on tõhustada ohustatud loomade ja taimedega rahvusvahelise kauplemise kontrolli piiril. Selle põhjuselt on asjaolu, et määrata täpsemalt tollipunktid, mida varustada eri väljaõppe saanud personaliga.

Eelnõu kohaselt täpsustatakse, milliseid loomi ning taimi ja neist valmistatud tooteid on konkreetselt määratletud tollipunktide kaudu lubatud üle riigipiiri vedada. Seejuures eristatakse veterinaarkontrolli alla kuuluvaid ja reisija pagasis olevaid tooted ja täpsustatakse vastav tollipunktide nimekiri.

Need tollipunktid on: Luhamaa piiripunkt Riia–Pihkva maanteel; Muuga piiripunkt Muuga sadamas; Narva-1 piiripunkt Tallinna–Narva maanteel; Narva raudtee piiripunkt Narva raudteejaamas; Paldiski-2 piiripunkt Paldiski Lõunasadamas; Tallinna-1 piiripunkt Tallinna Lennujaamas ning Lennujaama ja Endla teeninduskoht.

Uue punktina lisandub Narva raudtee piiripunkt, kust on lubatud üle piiri vedada lemmikloomi ja veterinaarkontrolli alla mittekuuluvaid loomseid tooteid.

Suletud Ülemiste tollipunkti postiteeninduskeskuse asemel on nüüd lubatud posti teel saabunud ohustatud liikide isendeid (v.a elusisendeid ja veterinaarkontrolli alla kuuluvaid) vormistada Lennujaama ja Endla teeninduskeskustes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077