Autor: Siim Sultson • 31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neil lennufirmadel euroliidu õhuruumi asja pole

Euroopa Liit avaldas musta nimekirja lennufirmadest, mille lennukitel on keelatud liidu õhuruumi ilmuda, teatab Kauppalehti.

Kui 2006. aastal, kui nimekirja pidama hakati, oli keelualuseid 90 je need olid põhiliselt Aafrikast, siis nüüd on patuste arv 160 ja päritolugi neil kirjum. Nimekirja täiendatakse iga nelja aasta tagant.

Euroopa Liidu lennunduse kommissari Antonio Tajani sõnul on euroliidu kodanikel õigus turvalisele lendamisele ja kõik lennufirmad peavad liidu alal liigeldes täitma rahvusvahelisi ohutusnõudeid. Keeld on euroliidu elanikule heaks infoks ka liidust väljaspool reisimisel. Sestap taotleb Euroopa Liit sarnase nimekirja tegemist ka maailma kohta.

Mustas nimekirjas ehk täieliku keelu all on üle 160 lennufirma ja osalise keelu all ligi 120 lennufirmat.

Mustas nimekirjas on Benini, Angoola, Kongo DV, Guinea, Indoneesia, Kõrgõztani, Libeeria, Sierra Leone ja Svaasimaa lennufirmad.

Täielik keeld laienes ka Sudaani ja Filipiinide kõigile lennufirmadele, lisaks ka kuuele kasahhide lennufirmale. Samuti on seal Ukraina suuruselt neljas lennufirma Motor Sich Airlines ja Tai One-Two-Go. Samuti on seal Afganistaani Ariana, Kampuchea  Siam Reap ja Ruanda Silverback.

See-eest Põhja-Korea Air Koryo pääses täieliku keelu alt osalise keelu alla.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077