Autor: Siim Sultson • 18. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedajate koostöö nõrk ja piiriületus keeruline

Eile Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) kogunenud transiidikomisjon pidas veofirmade koostööd nigelaks ja piiriületust keeruliseks, edastab MKM.

„On väga positiivne, et transiidiettevõtted on haakunud teemast teha ühiselt turundusalast koostööd,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. „See aga tähendab, et ettevõtted peavad veelgi tõstma oma toodete kvaliteeti ja pakkuma välja logistilisi täislahendusi,“ lisas ta.

Ettevõtted on jõudnud juba ka reaalsete algatusteni, milleks on transiidiklastrist lähtuv koostöö ning pikaajaline ühisturundus, mis väljendub osaluses EXPO 2010 maailmanäitusel Shanghais ja muudel sektori messidel ning üritustel.

Teise olulise teemana arutas transiidi valitsuskomisjon kaupade piiriületuse lihtsustamist. Esimese pilootprojektina valmib Sillamäele veoautode parkla ning elektrooniline piiriületussüsteem, mis eeldatavasti käivitub sel aastal.

Komisjon tõdes, et 2009 aasta oli transiidis kaubamahtude stabiliseerumise aasta ning logistikafirmade stabiilne hinnapoliitika on taganud pikaajalised lepingud. Sel aastal ilmselt stabiilne kaubavoog jätkub ning rahvusvahelise kaubanduse struktuur oluliselt ei muutu.

Lisaks kuulas komisjon Tallinna ja Sillamäe sadamate arenguplaane ning ülevaadet ühtekuuluvusfondide projektide rakendamisest.

Transiidikomisjoni kuuluvad ministeeriumide, maksu- ja tolliameti, piirivalveameti, transiidiassotsiatsiooni, Sadamaoperaatorite Liidu, Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni, AS Tallinna Sadama, AS Eesti Raudtee, Tuleviku-uuringute Instituudi ja transiidifirmade esindajad. Komisjoni juhib Juhan Parts.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077