Autor: Siim Sultson • 9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saatse piiripunkt avatud vähem aega

Alates 1. jaanuarist 2010 muutuvad Saatse piiripunkti lahtiolekuajad ja piiripunkt on avatud iga päev 9.00-17.00, teatab Piirivalveamet.

 Kokkulepe Saatse piiripunkti lahtiolekuaegade muutmise kohta sõlmiti Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piiriesindajate vahel. Enne otsuse langetamist analüüsiti põhjalikult eelnevate aastate piiriületuste statistikat.

 ”Varem oli piiripunkt avatud kella seitsmest hommikul kella kuueni õhtul. Kuna hommikutundidel ja õhtul pärast kella viit oli vaid üksikuid piiriületajaid, otsustasime piiripunkti mõni tund hiljem avada ja tund aega varem sulgeda. Sellevõrra rohkem saab Saatse kordon patrulle välja panna, et hoida ära ebaseaduslikku sisserännet. Loodan, et piiriületajad harjuvad uute lahtiolekuaegadega ning vabandame võimalike ebameeldivuste pärast,” ütles Kagu Piirivalvepiirkonna ülem piirivalvekolonelleitnant Tõnu Reinup.

 Põlva maakonnas Värska vallas asuva Saatse piiripunkti kaudu saavad piiri ületada vaid Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni elanikud. Piiripunkti läbib päevas keskmiselt kümme inimest.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077