Siim Sultson • 9. detsember 2009
Jaga lugu:

Saatse piiripunkt avatud vähem aega

Alates 1. jaanuarist 2010 muutuvad Saatse piiripunkti lahtiolekuajad ja piiripunkt on avatud iga päev 9.00-17.00, teatab Piirivalveamet.

 Kokkulepe Saatse piiripunkti lahtiolekuaegade muutmise kohta sõlmiti Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piiriesindajate vahel. Enne otsuse langetamist analüüsiti põhjalikult eelnevate aastate piiriületuste statistikat.

 ”Varem oli piiripunkt avatud kella seitsmest hommikul kella kuueni õhtul. Kuna hommikutundidel ja õhtul pärast kella viit oli vaid üksikuid piiriületajaid, otsustasime piiripunkti mõni tund hiljem avada ja tund aega varem sulgeda. Sellevõrra rohkem saab Saatse kordon patrulle välja panna, et hoida ära ebaseaduslikku sisserännet. Loodan, et piiriületajad harjuvad uute lahtiolekuaegadega ning vabandame võimalike ebameeldivuste pärast,” ütles Kagu Piirivalvepiirkonna ülem piirivalvekolonelleitnant Tõnu Reinup.

 Põlva maakonnas Värska vallas asuva Saatse piiripunkti kaudu saavad piiri ületada vaid Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni elanikud. Piiripunkti läbib päevas keskmiselt kümme inimest.

 

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee