Autor: Siim Sultson • 9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autorent kogub tuure

"Talvel ootame suusakliente, kes lähevad Euroopasse. Kolm bussi on broneeritud detsembrisse, samuti on broneeringuid ka jaanuarisse, veebruarisse ja märtsi," vaatas lootusrikkalt tulevikku Autorent OÜ juhatuse liige Henri Ader.

Alates jaanuarist tegutsev firma on seni peaaegu igal kuul saanud kliente juurde. Kui suvel algasid lühirendid 300 kroonist päev, siis nüüd on hinnaks 250 krooni päev. Pikematel rentimistel alates kuust on odavaima sõiduauto rendihind alates 180 kroonist päev. Väikebusside lühirendid on suvest kasvanud 100 krooni päeva kohta, nüüd on see hind 700 krooni. Pikematel, alates kuust rentimistel on päeva hinnad 450 kroonist üles poole.

Firma autopark on 39 masinat. "Praegu on sõidus 36 autot, tippajal oli neid sõidus 38. Jah, septembri teine pool tõi vahepeal languse, siis oli käigus 17-18 autot," rääkis Ader.

Kui suve lõppedes kahanes kiiresti turistklientide arv, siis nüüd on ühe suurkliendi, kelle nime Ader ei soostunud ütlema, käes rendil pool autopargist.

Kuna uute sõidukite müük on madalseisus, siis rendivad kliendid autosid senisest enam.

Ehkki konkurents renditurul on Aderi sõnul karm, on ta leidnud oma nišši just väikebusside alal. Grupisõidud pikematele reisidele, näiteks algaval talvel suusaretkedele, on minev kaup.

Enamik firma autodest on paari aasta vanused, mõned isegi ligi viis aastat vanad. "Mõne aasta vanuse masina hind on ju uuest odavam, kuid omadused on sellel ikka nagu uuel," selgitas ta kasutatud autodele panustamist. Enamik kasutatavatest autodest on kaetud liisinguga.

Firma aktsiakapital on 40 000 krooni ja selle omanik on Aire Ader.

Maksu- ja tolliameti andmeil Autorent OÜ-l maksuvõlad puuduvad.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077