Autor: Rivo Sarapik • 19. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air: airBalticu Vilniuse liinist loobumine hea uudis

Estonian Airi PR direktor Ilona Eskelineni sõnul on uudis konkurendi otselennu lõpetamisest üllatus, teisalt ka mõistetav, sest tegemist on lendamise madalhooajaga, kus lennufirmad keskenduvad riskide maandamiseks koduturu arendamisele.

"Meile on see kahtlemata hea uudis," lisas ta.

Estonian Air kavatseb Tallinna-Vilniuse liinil tema sõnul kindlasti jätkata ning esialgu tehakse seda endises mahus, see aga ei välista võimalust, et Estonian Air kaalub lendude lisamist. "Senine lennugraafik lähtus eelkõige praegusest turuolukorrast, kus liini teenindasid kaks lennufirmat. Uudis ühe lennufirma loobumisest on liiga „värske“ selleks, et rääkida võimalikest muudatustest," kommenteeris Eskelinen. "Jälgime turul kujunevat olukorda ja nõudluse trende ning teeme oma otsused klientide vajadustest lähtuvalt."

Estonian Air on tema sõnul lennuliini seniste tulemustega igati rahul ning rõõmu teeb see, et sel sügisel on lendude täituvus olnud tunduvalt parem kui varasematel perioodidel. "Näiteks olid tänahommikusele Vilniuse-Tallinna lennule kõik piletid välja müüdud," lisas Eskelinen. Lennuliini kasutavad peamiselt äri asjus reisivad inimesed, aga on ka neid, kes reisivad Vilniusest läbi Tallinna Euroopa suurematesse linnadesse.

Kolmeks nädalaks - aasta viimasel ja uue aasta kahel esimesel - vähendab liinil lendamist ka Estonian Air. "Pidades silmas, et enamik reisijaid lendab Tallinna-Vilniuse liinil äri eesmärgil ning suurem osa inimestest kõne all olevale perioodile - jõulud ja aastavahetus - tööreise ei planeeri, siis peatame ka meie sel ajal osa lendudest. Sarnaselt on see toimunud ka varasematel aastatel," selgitas Eskelinen.

Lendude maht taastub tema sõnul pühadejärgsel perioodil järk-järgult ning  aasta neljandast nädalast (alates 18. jaanuarist) toimuvad lennud samas mahus nagu praegu.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077