Autor: Rivo Sarapik • 17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi vajab 2700 veokijuhti

Maanteevedudega tegelevad firmad vajavad järgmise kuue kuu jooksul Rootsis 2700 uut veokijuhti.

Sellise tulemuseni jõudis mittetulunduslik organisatsioon TYA, mis küsitles Rootsi veofirmasid ja mille andmetel vajab uusi roolikeerajaid 15% ettevõtetest.

TYA hinnangul ootab sektorit lähiaastail ees tööjõukriis, sest hulk seniseid juhte, 1940. aastail sündinud töötajad, läheb pensionile ning noorem põlvkond valib üha harvem uueks ametiks veokijuhi kutse. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077