Autor: Rivo Sarapik • 21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulika kergitab hindu kümnendiku võrra

Tulika Takso juht Anne Rebane kinnitas juuni lõpus Logistikauudistele, et ettevõte tõstab hindu, aga mitte kerkiva kütuseaktsiisi või käibemaksumäära tõttu. Täna teatas ettevõte hinnatõusust neil põhjuseil.

Jaanuari lõpus 7,8 kroonini viidud päevase sõidukilomeetri hind tõuseb 8,6 kroonile ning öine tariif tõuseb 9,40 kroonilt 10,15 kroonile, vahendas Postimees.

"Eks maksude tõusud on teema, mille emotsionaalne mõju on tugev ja sellest tulenevalt arvan, et taksohinnad peaksid kerkima. Kuigi bensiinihinna tõus mõne aja taguselt 12 kroonilt liiter 15 kroonini on taksohindasid vaid langetanud, " kommenteeris Rebane juuni lõpus. "Hinnakorrektiiv tuleb, milline ja millal täpselt, ei ole veel kindel. Kordan mõtet, et põhjus meie jaoks ei ole ainult aktsiisis."

Esimene poolaasta on ettevõttele Rebase hinnangul läinud plaanipäraselt ehkki sisu väga rõõmus ei ole. "Taksoteenuste tarbimine on vähenenud ca 30% ja sellest tulenevalt on esimese poolaasta tulem miinusmärgiga. Nii suurt kukkumist tegelikult ei osanud ka plaanida," lisas Rebane.

Mis märksõnadega iseloomustada teist poolaastat? "Keerukas ja proovilepanev aeg."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077