Autor: Väinu Rozental • 17. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meremehed petsid välja üle 40 miljoni krooni pensioniraha

Harju maakohtus on menetluses hulk kriminaalasju, kus süüdistatavaiks põhiliselt RAS Ookeani ja selle eelkäija Eesti Kalatööstuse laevadel sõitnud meremehed, kes petsid pensioniametilt välja üle 40 miljoni krooni pensioni.

Üks patune, kes ühel hommikul Harju maakohtus oma istungi algust ootas, oli ülikonnas ja lipsustatud Ivan Trutko (53), kirjutas Postimees.

Eesti kodanikul Trutkol, kes pole varem kunagi seadusega pahuksisse sattunud, oli piinlik tunnistada, et pettis viie aasta jooksul pensioniametilt välja 87 058 krooni.

Trutko-suguseid meremehi, keda Põhja ringkonnaprokuratuur kahtlustab või süüdistab kelmuses, on ligikaudu 400. Neile Eesti riigi poolt aastate jooksul alusetult välja makstud pension ületab 40 miljoni krooni piiri.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077