Autor: Rivo Sarapik • 3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Traktori ja autoga jäälesõit keelatud

Homsest kehtib piiriveekogudel autode ja traktoritega jäälemineku keeld.

Kagu Piirivalvepiirkonna ülem kehtestab Peipsi järvel Emajõe suudmest Piirissaareni ning Lämmijärvel ja Pihkva järvel jäälemineku keelu autode ja traktoritega. See tähendab, et homsest ei tohi autode ja traktoritega järvele minna kogu Peipsi ulatuses. Jääolud piiriveekogudel on muutlikud.

Keelu eesmärgiks on ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid.

Peipsi järv on kaetud 30 – 45 cm paksuse jääga, mille peal on kuni 15 cm paksune lobjaka kiht. Ilmade soojenedes lobjaka kiht sulab, vesi tungib läbi jää ning jää muutub kristalseks, "läheb pulka". Pealtnäha võib selline kristalne jää tunduda kandev, kuid see on petlik, oht läbi jää vajuda on suur. Emajõe suudmealal ja Narva jõe lähtes Vasknarvas vaba vee ala pidevalt suureneb.

Narva veehoidlal ja Narva jõel on jääleminek keelatud. Piirivalve soovitab kaluritel hakata püüniseid välja võtma ja tegema ettevalmistusi püügihooaja lõpetamiseks. Jääolud on muutlikud ning vajadusel keelatakse piiriveekogudel jääle minek ka jalgsi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077