6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuanne: kuidas pakiveo hinda alandada? 

Lisaks hinnaläbirääkimistele on pakiveos veel võimalusi, kuidas muuta tarnekulud odavamaks, kinnitab AS DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

- Loobu oma transpordipargist, ehk muuda püsikulu muutuvkuludeks. Ka 10-15% logistikakulu optimeerimine, võib tõsta varade tootlikkust 20-40% võrra. 

-  Hoidmaks ühe saadetise transpordi ühikukulu madalal (pakkematerjal, markeerimine, transport), paki võimalusel samale saajale mõeldud kaup ühte kasti. Samal ajal veendu, et saadetis ei ületaks talle seatud kaalu- ning mõõdupiiranguid.-  Vaata üle tarneajad. Kas Sinu klient vajab paki kättetoimetust järgmisel hommikul kella 10:00 või piisab 12:00 või tööpäeva jooksul. Samuti, vaata üle tarne viis. Näiteks, lennutransport võib olla võrreldes maismaatranspordiga kordades kallim. Veendu et sa ei maksa teenuse eest, mida Sinu klient tegelikult ei vaja.- Võimalusel koonda oma pakiveo mahud väiksema arvu teenusepakkujate kätte. See võimaldab suure tõenäosusega saada veelgi paremad tingimused, sest hetkel on teenusepakkujate jaoks suurim defitsiit just pakimaht.-  Kui kullerfirma arvestab kahe paki saatmisel näiteks USAsse veoraha iga paki kohta eraldi, siis võimalusel tuleks samale saajale saadetud pakid pakendada arvesse võttes kaalu samme hinnastamisel. Näiteks kui 3,2 kg paki kaaluks arvestatakse hinnakirja järgi kuni 5 kg ning teise, 13,6 kg., paki kaaluks kuni 15 kg, siis on võimalusel optimaalseim pakendada esimene pakk 2,9 kg ning teine 15,3 kg.- Võimalike kauba vigastuste ja sellest tuleneva kahjude vältimiseks tuleks valida sobilik transpordipakend. Sobiliku transpordipakendi kinnitustarvikud, pakketarvikud ning märgistus on valitud arvesse võttes kauba iseloomu, kaalu, kuju ja transpordi viisi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077