Autor: Rivo Sarapik • 5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid lõhuvad lennujaamade monopoli

Briti ministrid lükkasid edasi Stanstedi lennujaama planeeritud teise lennuraja ja terminali ehituse lennujaama ebaselge tuleviku tõttu.

Nimelt nõuab sealne Konkurentsiamet märtsis lennujaama omanikult, Briti suurima lennujaamade operaatori BAA, nn lõhkumist, kirjutab Financial Times. Tõenäoliselt peab BAA müüma Gatwicki ja Stanstedi, lisaks ka kas Glasgow või Edunburghi lennujaama, et tagada konkurents Briti lennujaamade vahel ja lõpetada BAA monopoliseisus Briti ja Šoti turul.

Praegu pole veel selge, kas BAA, mis omab seitset Suurbritannia lennujaama, vaidleb Stanstedi müüginõudele vastu või mitte. Lennujaam on Briti lennujaamadest suuruselt kolmas ja Euroopa odavlennufirmadele üks olulisematest baasidest. Stanstedi läbivate reisijate arv on aga enam kui aasta kukkunud. Näiteks tänavu jaanuaris eelmise aasta sama perioodiga võrreldes langes reisijate arv 11,2%.

BAA taotles aasta tagasi luba kahekordistada ca 40 mlrd kroonise investeeringuga enda lennujaamade reisijate arv 68 miljoni reisijani. Investeeringuga oleks Stanstedi lennujaam saanud 2011. aastaks uue lennuraja.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077