4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belize kaubalaeva reostussüüd ei tõendatud

Belize lipu all sõitva kaubalaeva Guadalajara juhtumis on kriminaaluurimine lõppenud, sest aluse süü Läänemeres Eesti majandusvööndis merereostuse põhjustamises jäi siiski tõendamata, kirjutas Õhtuleht. 

Juhtumi tuvastas Soome piirivalve. Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul rääkis, et laeva kapten küll tunnistas, et laskis pilsivett merre, ent raskete ilmastikuolude tõttu ei õnnestunud inspektoritel reostuslaigust proove võtta.

Keskkonnainspektsioon ei olnud nõus Guadalajaraga seotud kriminaalmenetluse lõpetamisega, kuid riigiprokuratuur leidis, et kogutud tõenditega ei olnud laeva süü mere reostamisel tõendatud.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077