29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu plaanib kiiruskaamera paigaldamist

Ühe võimaliku ristmikuna, kus kiirustmõõtev kaamera võiks linnas paikneda, pakkus Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno välja Turu-Sepa ristmikku.

„Ainuüksi kaamera olemasolu distsiplineerib sõidukijuhte,“ rääkis ta.

Tartu linnavalitsuse juures tegutsev liiklusnõukogu arutas linnale laekunud pakkumist võtta koostöös politseiga tasuta testimisele kiirust mõõtev kaamera, mis piirangut ületavad sõidukid ka pildistab.

„Arutasime koos politsei esindajatega kiiruskaamera salvestiste kasutamisega kaasneda võivaid andmekaitse- ja muudest seadustest tulenevaid probleeme. Seda, kes ja kuidas saab kaamera jäädvustatud infot kasutada väärteo menetlemiseks, peaks selguma lähiajal,“ rääkis Henno.

Seni on linn kasutanud kiirusmõõtetabloosid sõidukite loendamiseks, uus kaamera annaks võimaluse ka liikluseeskirjade rikkujate tuvastamiseks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077