10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa-Ventspilsi laevaliini saatus lahtine

Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferriese teatel teenindas Saaremaa-Ventspilsi laevaliin suve jooksul 11 892 reisijat ja 3090 sõidukit, milline on aga liini tulevik, on veel vara öelda,seisis ettevõtte pressiteates.

„Milline võiks olla Saaremaa-Ventspilsi liini tulevik, on täna veel vara öelda. Loodame sel teemal lähiajal arutada ja nõu pidada Saaremaa ettevõtjate, Sihtasutusega Saaremaa Turism ja Saare maavalitsusega. On ju 12 000 turisti siiski täiesti arvestatav suurusjärk, kellest enamik ka ööbib saarel, jätab siia osa oma sissetulekust ning omab sellega teatud mõju ka kohalikule majanduselule,“ rääkis SSC Ferries juhataja Anu Lomp, kelle sõnul oli tänavu väikseim arv reisijaid alates liini avamisest 2005. aastal.

„On selge, et reisijate poolt on liini vastu küll huvi, ent tänane majanduskliima on asunud mõjutama ka inimeste reisiplaane ja –võimalusi. Samal ajal on kasvanud ka laevaliini kulud – näiteks kütusehindade tõusu tõttu on juba üks reis 10 000 krooni võrra kallim kui möödunud aastal, samuti on tõusnud heade hooajaliste töötajate palgakulud,” rääkis Lomp.

SSC Ferries teenindas Saaremaa-Ventspilsi liinil tänavu mais toimunud ühel reisil 314 reisijat, juunis 2737 reisijat, juulis 4516 reisijat ning augustis 4325 reisijat. Eestlaste arv vähenes võrreldes mulluse hooajaga 40 protsendi võrra, lätlaste arv veerandi võrra. Tõusu näitasid leedu, vene, poola ja prantsuse turistide arv. Sõidukite osas tegi ainsana hüppelise kasvu mootorrattaturistide arv, samas vähenes oluliselt bussireiside hulk.

Saaremaa-Ventspilsi liini hooaeg kestis tänavu kolm kuud, tehes avareisi 30. mail ning lõpetades hooaja 31. augustil. 30. maist 29. juunini toimus kaheksa reisi nädalas ja alates 30. juunist kuni hooaja lõpuni kümme reisi nädalas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077