23. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trans-Kullo aktsionärid otsustasid ettevõtte tükkideks jagada

Primos OÜ omanik ja Trans-Kullo osanik Endel Siff ütles täna aripaev.ee-le, et Trans-Kullo on aktsionäride erinevate ärihuvide tõttu läinud jagunemisele, mis võib lõppeda ettevõtte likvideerimisega.

„Arutasime erinevaid äriplaane omavahel, aga ükski ei leidnud heakskiitu. Praegu on aktsionäride poolt võetud vastu otsus ettevõtte jagunemise kohta,“ rääkis Siff mitu kuud kestnud läbirääkimisteprotsessist. Tema sõnul on jagunemisel veel palju nüansse läbida ja täna öelda ei saa, et Trans-Kullo on likvideeritud.

Enda sõnul pöördub Siff oma äritegevuse nüüd transiiditurult ära, kuna selle ajad on lihtsalt möödas. Praegu viib mehe suund teda üha enam tehnoloogiamaailma. „Õpin alles tundma seda valdkonda,“ ütles Siff ning lisas, et loodab seal edu saavutada.

Küsimusele, millised on aktsionäride meeleolud Trans-Kullo jagunemise suhtes, ütles Siff, et isiklikul tasandil saadakse väga hästi läbi.

Detsembris 2007 müüsid Endel Siff ja Anatoli Kanajev ligi miljardi krooni eest osaluse Pakterminalis, mis on oma loomise algusest tänaseni maksnud omanikele ligi 5 miljardit krooni dividende.

Varemalt on kirjutatud, et ehkki Trans-Kullo aktsionärid on dividendide jagamisel tegutsenud monoliitse grupina, pole aktsionäridevahelised sidemed sugugi nii roosilised olnud. Esimene mõra tekkis 1995. aastal, mil Anatoli Kanajev ja Aadu Luukas asutasid Transiidikeskuse, jättes Sifi mängust välja.

2005. aastal mõranesid ka Kanajevi ja Luukase suhted, mille järel Luukas avaldas soovi oma osalus Trans-Kullos Venemaa transiidihiiule Severstaltransile maha müüa. Severstaltrans tegi ülevõtmispakkumise ka Luukase senistele partneritele, kes aga sellega ei soostunud.

Selle asemel osteti Luukase osalus üles. Tehing toimus 2005. aasta lõpus. Luukas lõi aga ikkagi käed Severstaltransiga ning temast sai Pakterminali konkurendi E.O.S.i väikeaktsionär. 2006. aasta oktoobris Aadu Luukas suri ning tema äriosalused läksid üle poeg Indreku kätte.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077