3. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu kiirtee võib osutuda Eestile liigseks luksuseks

Ohutuse ega ka liiklustiheduse tõttu poleks tegelikult vaja Tartu maanteed kuni Mäoni neljarajaliseks ehitada, sest nii autod kui liiklusõnnetused koonduvad Eestis pigem suurte linnade ümbrusesse, ometi eelistavad riigijuhid kulutada raha Tallinna-Tartu maantee laiendamiseks.

Kuu aja eest trükkis Postimees aga ära Eesti kaardi, kus kõige ohtlikumad teelõigud olid märgitud punasega, Tartu maanteel olid punasega märgitud Tartu ja Tallinna lähedased lõigud ja vaid mõned jupid ülejäänud teel, peamiselt olid ohtlikud kohad suuremate linnade lähedal, kirjutas Postimees.ee.

Maanteeameti planeeringute osakonna juhataja Tõnis Tagger selgitas, et suuremate linnade lähistel juhtub rohkem õnnetusi seetõttu, et seal on tihedam liiklus, üldiselt pole seal välja ehitatud kergliiklusteid, mistõttu on palju õnnetusi jalakäijate ja jalgratturitega jasamuti pole seal nn kogujateid, mistõttu on palju pealesõite teele, kus võib jälle saatuslikke õnnetusi juhtuda.

Maanteeameti 2007. juuli väljaandes Teeleht kirjutas aga ameti analüüsi- ja infobüroo juhataja Sirje Lilleorg, et 2006. aasta liiklusõnnetuste ja hukkunute arvestuses on Tallinna-Tartu maantee ohutum kui näiteks Tallinna ringtee või Tallinna-Narva maantee.

Tartu maanteest oluliselt enam laiendamist vajavate teelõikude kõrval pole riigil aga raha isegi olemasolevate teede kordategemiseks, Eestis on 1165 kilomeetrit kattega teid, mille olukord on niivõrd halb, et tegelikult tuleks need kohe remonti panna. ja veel kehvemas olukorras on aga kruusateed, mida remonditakse vaid umbes viiendiku aastasest remondivajadusest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077