6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avies: Estonian Airi loobumine meie äri ei mõjuta

Kuuel nädalapäeval Tallinn-Kuressaare liinil lendava Aviesi regulaarliinide mänedžer Inga Rjazanova ütles, et Estonian Airi otsus lennud katkestada neid eriti ei mõjuta.

"No ausalt öeldes see meid eriti ei mõjuta," vastas Rjazanova aripaev.ee küsimusele, "loodan, et meie kliendid on jäänud meie klientideks, ja meil on sobivamad ajad hommikul ja õhtul."

Samas möönis Rjazanova, et suvel jätkuks reisijaid nii neile kui Estonian Airile.

Kui Estonian Air orienteerus Rjazanova hinnangul rohkem Rootsi reisijatele, siis Avies veab peamiselt kuressaarlasi. Loomulikult lendab ka välismaalasi, kuid doteeritud lennufirma on populaarne ka Saaremaalt pärit üliõpilaste seas. Nimelt saavad nad omavalitsuse toel viimase hetke pileteid poole hinnaga.

"Üliõpilasele maksab viimase hetke pilet 215 krooni," rääkis Rjazanova ja arvestas, et viimase hetke hindu rihtides võib lendamine Saaremaa üliõpilasele bussisõidust odavamgi tulla.

"Inimesed tahavad lennata peamiselt reede õhtul, laupäeval, pühapäeval ja esmaspäeva hommikul," ütles Rjazanova, "need reisid on meil alati täis." Möödunud aasta keskmiseks täituvuseks kujunes 60%, samas oli suvel juhuseid, kus Kuressaare lennuki täituvus püsisnädal aega jutti 80% peal.

"Inimestele meeldiks, kui lennupilet maksaks 100 krooni," kirjeldas mänedžer tingimusi, mil reisijad bussi või omaauto lennusõidu vastu vahetaksid. 50-60protsendilise täituvusega 50kohalist lennukit pidas ta liiga optimistlikuks.

Estonian Air märkis täna, et nad ei soovi tiheda konkurentsi tõttu Tallinn-Kuressaare lende puudutavat statistikat avaldada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077