30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

flyLAL alustab lende Tallinnast hinnaliidrina

Leedu lennukompanii flyLAL juhatuse esimees Tadas Pukšta rääkis tänasel pressikonverentsil, et firma hakkab Eestis pakkuma odavaimaid lende Euroopa populaarseimatesse sihtpunktidesse ning nende eesmärk on saada kõige kiiremini kasvavaks lennufirmaks Balti riikides.

Ettevõtte juhatuse esimees Tadas Pukšta rääkis tänaselpressikonverentsil, et flyLALi eesmärk on saada kõige kiiremini kasvavaks lennufirmaks Baltiriikides. „Pakume eestlastele uusi sihtkohti läbi Vilniuse. Uued lennuliinid läbi Vilniuse avatakse suvehooaja algusega ehk 30. märtsil,“ ütles ta.

flyLAL välissuhete direktor Liutauras Tarabrinas ütles, et kompanii pakub 18 sihtkohta nii Ida- kui Lääne Euroopasse, enamasti on need pealinnad. „Kuid suvel avatakse lennuliinid Vilniusest Hispaania linnadesse Malaga ja Mallorca. Tallinn-Vilniuse lendu pakutakse äripäeviti kaks korda, hommikul ja õhtul,“ rääkis ta.

Märtsi lõpust alates pakub flyLAL igapäevaseid lende Euroopa populaarseimatesse sihtpunktidesse: Milano, Pariis, Dublin, Frankfurt, London ja Barcelona. Lennud toimuvad läbi Vilniuse rahvusvahelise lennujaama, kusjuures kahe lennu vaheline aeg ei ületa 2,5 tundi. Tööpäevadel lendab flyLAL Tallinnast Vilniusesse kaks korda päevas.

„Piletid Tallinnast lõppsihtpunktidesse algavad 383 kroonist ning flyLAL ei küsi reisijatelt mingeid peidetud või lisatasusid, nagu näiteks pagasimaks,” ütles Tarabrinas ning lisas, et reisiagentuuridest ostetud piletite hind jääb samaks. Ta rääkis, et ülejäänud sihtkohtade ühe otsa keskmine hind on 80 eurot ehk 1248 krooni.

Tadas Pukšta ütles, et firma eesmärk sellel aastal on kahekordistada nii reisijate kui sihtkohtade arvu Vilniusest. Kui reisijate arv kahekordistub on see üks miljon reisijat aastas. Samas on flyLALi eesmärk pakkuda otselende Vilniuse ja endiste NL riikide vahel.

Samuti alustab flyLAL märtsist lende Riia lennujaamast. Liutauras Tarabrinas ütles, et kuna Riia lennujaam on Balti riikides kõige kiiremini arenev, siis plaanivad nad sealt pakkuda rohkem otselende. „Tallinnast otselendude pakkumine on pigem pikaajaline plaan,“ lisas ta. „Kuid sellest suvest alustame koostööd Eesti reisiagentuuridega, kellele pakume otselende Tallinnast eritellimuste alusel,“ rääkis Tarabrinas.

Pukšta märkis, et flyLALi oluline konkurentsieelis on parim lennukite hoolduskeskus Balti riikides. Kõik 16 lennukit peavad olema parimas tehnilises vormis. Oleme töötanud Boeingutega juba 17 aastat ja teostame hooldust ja remonditöid mitme lennufirma jaoks ka teistes riikides. „Oleme investeerinud enam kui 550 miljonit krooni reisijate turvalisusesse,” ütles ta. Pukšta rõhutas, et kuigi enamikel juhtudel jääb lendude tehniline pool reisijate jaoks nähtamatuks, suurendab asjaolu, et flyLALi lendudel on tehnilistest probleemidest tulenevate ebamugavuste võimalus minimaalne, reisijate turvatunnet.

flyLAL-Lithuanian Airlines kuulub flyLAL gruppi. 2007. aastal investeeris ettevõte ligi 1,2 miljardit krooni (76 miljonit eurot) ja lennutas 526 000 reisijat 16 sihtpunkti. 2007. aastal nimetas London Gatwicki lennujaam flyLALi 100 lennuliini seast kõige täpsemaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077