21. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähi: olen väsinud valitsuse õpetamisest

Sillamäe sadama nõukogu esimees Tiit Vähi ütles Äripäevale, et on väsinud valitsuse õpetamisest, kuna nad nii kui nii seda ei arvesta.

Ta lisas, et Eesti majanduses on mitmeid väga negatiivseid tendentse, mis on olnud väga terava aruelu all mitmetes ettevõtjate vestlusringides ja üldiselt ollakse arvamusel, et Eesti ettevõtluskliima on muutunud halvaks paljude näitajate poolest, millest üks on surve elektrienergia hinna tõusule.

Mitmed ettevõtjad mõtlevad selle peale, et müüks oma äri maha ja läheks kuskile Hispaaniasse elama.

Äripäev küsis Vähi seisukohta teemal, kas Eestis tuleks muuta seadust nii, et energiamahukad tööstused saaksid kasutada Euroopa Liidu direktiiviga lubatud aktsiisisoodustust. „Muidugi oleks seda vaja teha," lisas Vähi.

"Ma ei tea Eestis mitte ühtegi 50protsendilise energiamahukuse ettevõtet. See on ilmselgelt suurusjärguga eksimine. Kui see oleks 3 protsenti, siis saaksid tõesti mõned ettevõtted aktsiisivabastuse. 50protsendilise elektrikulukomponendiga ettevõtet Eestis mitte ühtegi ei ole. See on lihtsalt määruse tegijate järjekordne suur näpukas. Sageli need, kes määrusi kirjutavad, et tea praktikast just väga palju ja Euroopa Liidu pealt mahakirjutamise käigus eksitakse suurusjärguga. On see number seal seaduses 50 protsenti või 99 protsenti – mitte mingit vahet ei ole," kommenteeris Vähi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077