14. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Malaisia ettevõte soovib luua autot islamiusulistele

Malaisia ettevõte Proton soovib luua auto islamiusulistele, mille varustusse kuuluks Mekasse suunda näitav kompass ja koht Koraani hoidmiseks.

Protoni plaanide kohaselt hakkavad maailmaturu tarbeks autot tootma Iraani või Türgi ettevõtted, vahendas Tarbija 24.

Protoni osa kodumaisel turul on viie aastaga langenud 60 protsendilt 23 protsendini ja ettevõte otsib uusi võimalusi ekspordi ja kodumaise müügi elavdamiseks. Muuhulgas on riigiomanduses olev ettevõte pidanud läbirääkimisi ka Volkswageni ja General Motorsiga.

Imporditud sõidukid olid Malaisias aastaid riigi kehtestatud maksude tõttu kodumaise Protoni autodest kallimad. Nüüd on makse alandatud ning malaislased ostavad enam imporditud masinaid, Proton on seetõttu turuliidri positsiooni kaotanud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077