26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued trammiliinid ootavad linnajuhtide liisu langemist

Tallinna linnavõim peab lähiajal langetama otsuse, kas ehitada juba aastaid plaanitud uus trammiliin Lasnamäele ja lennujaama Prantsuse firma Systra soovituste järgi või nõustuda odavama variandiga, mida pakub trammi- ja trollibussikoondis.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul sõltub otsus paljuski sellest, kas trammiprojekti tarvis saadakse vabariigi valitsuse toel euroraha ning kui kalliks uute liinide ehitus läheb, kirjutas Postimees.

Ta märkis, et rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad Prantsuse firma Systra ning Eesti ettevõtted ETP Grupp ja Hendrikson & Ko, peavad veel sel sügisel esitama linnajuhtidele arvutuse, kui kalliks läheb uute trammiliinide rajamine kesklinnast Laagna teele ja lennujaama.

Mutli sõnul kulgeks Lasnamäe uus trammitee Laagna teelt Gonsiori tänavale ning sealt edasi piki Estonia puiesteed Vabaduse väljakule.

Juba ligi kaks aastat tagasi tehtud arvutuste järgi läheks uue ning praeguste trammiliinidega mitteühendatud moodsa trammitee rajamine kesklinnast Lasnamäele maksma 2,1 miljardit krooni, kuid Mutli sõnul on tõenäoline, et ehitus läheb kallimaks. Euroopast loodaks linn saada kuni 80 protsenti rahast, mis tähendaks, et linna eelarvest kuluks aastatel 2012–2013 valmivale trammiteele ilmselt üle 500 miljoni krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077