24. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased haaravad Läti lennundusturu

Vene lennukompaniid plaanivad vallutada Läti turu, teatasid nii Vene ühe suurema lennuettevõtte AirUnion nõukogu esimees Boris Abramovitškui kaAirBridge-Cargo asepresident Denis Iljin.

„Praegu kuulub AirUnion kolme suurima Vene lennukompanii hulka. Me püüame arendada nii oma siselendude kui ka välisliinide võrku,“ rääkis intervjuus Läti ajalehele Chas AirUnion nõukogu esimees Boris Abramovitš. „Sel aastal saime me Ungari rahvusliku lennukompanii Malev omanikuks. Ja me tahaks näha oma liinidevõrgus Riiat kui platsdarmi tungimaks Skandinaaviasse ja Euroopasse.“

Lisaks soovib AirUnion teha koostööd praeguse Balti turu liidri airBalticuga. „Praegu on veel vara rääkida koostöövormist. Selleks võib olla nii korporatiivne koostöö, juba olemasoleva võrgu integratsioon, aga ka ettevõttesse sisenemine.“

Riia lennujaamale tähendab see lennusuundade kasvu, aga võib-olla ka investeeringuid. Vene ärimeeste arvates on Läti turul suur potentsiaal, kuna mujal Euroopas – kasvõi siinsamas Helsingi ja Stockholmis, on kõik juba ammu tehtud. „Siia saab aga veel siseneda lõhkumata vana, alustades uuelt lehelt kõige uuemate tehnoloogiatega.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077