23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Räikkönen võib tiitli kaotada

Kimi Räikkönen ei saa end veel täieõiguslikuks F1 tšempioniks pidada, sest McLaren protestis Brasiilia GP tulemused. Nimelt kasutasid kolm autot lubatust külmemat kütust ning kui FIA piloodid diskvalifitseerib, tõuseb maailmameistriks Lewis Hamilton.

Brasiilias McLareni perfektselt üle mänginud ja maailmameistriks kroonitud Räikkönen pesi pärast pressikonverentsi higi maha ja marssis kahe blondiini saatel ratsaklubisse pidutsema, McLareni boss Ron Dennis laiutas vaid käsi ja tunnistas soomlase õigust tiitlile, kirjutas SL Õhtuleht.

Paraku muutus Dennise arvamus võitjast mõni aeg hiljem, kui ta sai kuulda, et kolm autot, mis paiknesid Räikköneni ja Hamiltoni vahel, rikkusid reegleid, Nico Rosberg, Robert Kubica ja Nick Heidfeld, kes said Brasiilias neljanda, viienda ja kuuenda koha, kasutasid lubatust külmemat kütust.

Jahedam kütus annab eelise – voolab paremini ehk paak täitub kiiremini ning lisab autole kahe-kolme ringi jooksul 5-10 hobujõudu, asjatundjate sõnul võitsid külmemat kütust kasutanud piloodid kogu sõidu jooksul umbes ühe sekundi.

Kui kolm pilooti oleks diskvalifitseeritud, kerkinuks Hamilton neljandale kohale, kahe punktiga Räikkönenist mööda ja maailmameistriks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077