11. oktoober 2007
Jaga lugu:

Burkhardt ja Sinijärv lõid uue raudteefirma

Eksivad need, kes arvavad, et Eesti Raudtee erastaja Edward Burkhardt pärast aktsiate tagasimüüki riigile Eesti tolmu oma jalge alt pühkis, koos Eesti Raudtee endise juhatuse liikme ja diplomaadi Riivo Sinijärve ning Soome ärimehe Lasse Sandgreniga lõi ta hoopis uue raudtee operaatorfirma Navirail.

Navirail, millesse mehedpanid 10 miljonit krooni,hakkab tegelema raudtee konteinervedudega Rail Baltica trassil, tutvustasid Burkhardt ja Sinijärv oma plaane Eesti Ekspressile. Esmalt prahitakse ja pannakse 1. veebruarist 2008 Helsingi ja Muuga sadamate vahele käima Soome lipu all sõitev kaubalaev, mis võtab tekile konteinereid ja veoautosid. Ettevõtmise teises etapis alustatakse konteinervedu mööda raudteed Muuga ja näiteks Budapesti või mõne teise sobiliku sõlmpunkti vahel Euroopas.

Konteinerkaupa liigub Sinijärve sõnul praegu läbi Eesti küll, aga raudteed mööda vähe. "Ida-suunaline transiit on olnud suuremahuline, tulus ja voolanud ise õuele, kuni poliitika ei sekkunud," toob Sinijärv põhjuse, miks lõuna suunas pole transiiti arendatud.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee