11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti indeks ületas esmakordselt 10 000 punkti joone

Rauamaagi ja söe prahtimishinnad jätkasid tõusu, kuna kasvav Hiina ja India toorainenälg vähendab laevade vaba pakkumist ja viib sadamates kauba kuhjumiseni ning laevade ootejärjekordadeni.

Balti kuivlasti prahtimise indeks (Baltic Dry Index), mis mõõdab üle maailma erinevate laevandusteede ja eri suurusega kuivtooraine laevade prahtimishindu, tõusis eile 3,6 protsenti, 10 218 punktini. Indeksit arvutab Londonis asuv Baltic Exchange ehk sealne laevandusbörs.

Hiina terasetootjad ja kauplejad võivad suurendada rauamaagi importi eeldades tulevaks aastaks kõrgemaid lepinguhindu. See tugevdab prahtimishindu, mis on läinud aastaga võrreldes kahekordistunud. Söe talvine nõudlus, mida vajatakse elektri tootmiseks, kasvatab laeva prahtimishindu ja kuhjab kaupa sadamatesse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077