5. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: varsti põrutab rong saja kahekümnega Riiga

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lubab neljarealise Tallinna-Tartu tee ehitusega algust teha ning loodab, et tuleval aastal kaasajastatav lennujaam toob ka tiivulised. Nelja aasta pärast saame ka saja kahe­küm­nega Riiga põrutada.

Parts ütles intervjuus Tartu Postimehele, et esimese eesmärgina on kavas viia kuni 120 kilomeetrini tunnis Valga-Tartu lõik ja seejärel Tartu-Tallinna vahe.

''Järgmine riigikogu peaks juba sõltuvalt võimalustest viima kiiruse kuni 160 kilomeetrini tunnis. See on viie kuni kaheksa aasta perspektiiv eeldusel, et meil läheb hästi,'' ütles ta.

Partsi sõnul on Läti osas kokkulepped, et ka Riia-Valka liin saab kiiruse kuni 120 kilomeetrit tunnis, kuna Valmiera ja Tartu vahelist raudteed käsitletakse Lätiga ühise projektina.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077