27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussifirma Eurolines koondab 20 inimest

Eurolines’i kaubamärgi all tegutsev Mootorreisi AS koondab sel sügisel 20 töötajat.

Mootorreisi ASi tegevdirektor Hannes Sarapuu ütles, et bussifirma koondab 1. oktoobriks kümme bussijuhti ja kümme reisisaatjat. „Meil pole enam nii palju bussijuhte vaja,“ rääkis Sarapuu kontsernis aset leidnud ümberkorraldustest.

„Kui varem teenindasime Euroopa-suunalisi reise Eestist, siis nüüd suunasime selle Leedu tütarettevõttesse,“ selgitas Sarapuu. Eesti tütarettevõtte teenindada jäävad edaspidi vaid Balti riikide sisesed reisid.

„Leedu on geograafiliselt paremini positsioneeritud ja üle poole klientidest on ka sealt,“ lisas Sarapuu. Eesti klientide osa Euroopa-suunalistel reisidel moodustab vaid 20%.

Eurolines’i kontsernis töötab kokku üle 100 bussijuhi. „Palgaerinevus pole nii suur, et see oleks olnud argumendiks,“ kommenteeris Sarapuu kollektiivkoondamisest tõusvat kokkuhoidu. „Kümne bussijuhi koondamine erilist säästu ei anna,“ lisas ta.

Septembris maksis töötukassa Mootorreisi ASile 117 461 krooni koondamishüvitist. Selle summa sai firma 18 töötaja koondamise tõttu.

Mullu ulatus Mootorreisi ASi konsolideeritud käive 152,6 miljoni krooni ja kasum 7,9 miljoni kroonini. 2005. aastal teenis ettevõte 141 miljoni kroonise käibe juures 2,2 miljonit krooni kasumit. Mootorreisi tütarfirmad tegutsevad Lätis, Leedus, Soomes ja Venemaal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077