23. september 2007
Jaga lugu:

Tartu uus vaksal mahub bussijaama ootesaali

Kui Rein Kilgi eestvõttel ja rahaga restaureeritav Tartu ajalooline vaksalihoone kord valmib, saavad rongiootajad keha kinnitada selle söögikohtades, kuid vana hoone kõrvale kerkiv uus reisjatepaviljon jääb alla bussijaama ootesaalilegi.

Niisuguse järelduse saab teha, kui kõrvutada bussijaamahoone projekti, mis on talletatud linnavalitsuse arhiivi, ja Tartu vaksali uue reisijatepaviljoni eskiisi, mis on linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna valduses, kirjutas Tartu Postimees.

Nähtub, et bussijaama seinte vahele jääb 720 ruutmeetrit brutopinda. Seal on nii töötajate ruume, söögikoht, cargo-terminal, käimlad ja piletikassad, aga ka reisijate ootesaal, mille pindala on 233 ruutmeetrit.

Vaksalihoone eskiisilt saab välja lugeda, et perroonile avaneval uuel reisijatepaviljonil, neljast küljest seintega piiratud rajatisel, on ligi 86 ruutmeetrit põrandapinda, selle kõrval on veel lahtine ooteplatvorm, pindala ligi 96 ruutmeetrit. Paviljoni keldrikorrusel on veel pisut üle 126 ruutmeetri teenindusruume.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee