23. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu uus vaksal mahub bussijaama ootesaali

Kui Rein Kilgi eestvõttel ja rahaga restaureeritav Tartu ajalooline vaksalihoone kord valmib, saavad rongiootajad keha kinnitada selle söögikohtades, kuid vana hoone kõrvale kerkiv uus reisjatepaviljon jääb alla bussijaama ootesaalilegi.

Niisuguse järelduse saab teha, kui kõrvutada bussijaamahoone projekti, mis on talletatud linnavalitsuse arhiivi, ja Tartu vaksali uue reisijatepaviljoni eskiisi, mis on linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna valduses, kirjutas Tartu Postimees.

Nähtub, et bussijaama seinte vahele jääb 720 ruutmeetrit brutopinda. Seal on nii töötajate ruume, söögikoht, cargo-terminal, käimlad ja piletikassad, aga ka reisijate ootesaal, mille pindala on 233 ruutmeetrit.

Vaksalihoone eskiisilt saab välja lugeda, et perroonile avaneval uuel reisijatepaviljonil, neljast küljest seintega piiratud rajatisel, on ligi 86 ruutmeetrit põrandapinda, selle kõrval on veel lahtine ooteplatvorm, pindala ligi 96 ruutmeetrit. Paviljoni keldrikorrusel on veel pisut üle 126 ruutmeetri teenindusruume.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077