6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingist Peterburi kolme tunniga

Helsingi ja Peterburi vahel hakkavad kolme aasta pärast ehk 2010. a sõitma kiirrongid, kirjutab Hufvudstadsbladet.

Soome raudteefirma VR ja Venemaa RZD ühisfirma Karelian Trains on tellinud neli kiirrongi Prantsuse energeetikahiiult Alstom. Tehingu hind on 120 miljonit eurot ning firmadel on ostuoptsioon veel kahele rongile.

Plaani järgi hakkavad rongid 450 km lõigul sõitma mõlemas suunas neli korda päevas. Uued rongid saavad sõita nii Soome kui Venemaa rööpalaiusega raudteel.

Lisaks uutele rongidele investeeritakse mõlemal pool piiri ka raudtee ümberehitusse. Venemaa on juba investeerinud 120 miljonit eurot ning plaanib tuleval aastal veelgi suuremaid investeeringuid. Soome poolel on plaanis renoveerida Lahti-Luumäki raudteelõik.

Kui infrastruktuuritööd lõpevad, tõuseb rongide sõidukiirus 220 kilomeetrile tunnis.

Praegu võtab rongisõit Helsingist Peterburi aega viis ja pool tundi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077