6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allante Transport: Vene toll on ka varem musti nimekirju pidanud

Allante Transport ASi juht Ants Lampe ütles, et Vene toll on ka varem musti nimekirju pidanud ja lahenduse toob tüdimus.

"Ma arvan, et asi laheneb siis, kui venelastel endal villand saab," rääkis Lampe. Tema sõnul oli tollil ka mõni aasta tagasi selline must nimekiri. Nagu praegugi, ei tunnistanud Venemaa toona rahvusvahelisi kaubavedusid reguleerivat TIR-konventsiooni. Kui Euroopa Liit vastukaaluks Vene kaubaautode sissesõidu keelas, andsid venelased järele.

"See pole niivõrd poliitiline küsimus," rääkis Lampe. "Küsimus on rahas. Nad korjavad piiril ühe-kahe kuuga kena kopika kokku. Hinnad on tõusnud kaks korda."

Kui eelmisel nädalal maksis veoauto Peterburi konvoeerimine 4000 rubla, siis sel nädalal küsisid Vene tolliametnikud sama asja eest juba 8000 rubla.

Lampe hinnangul võiks valitsus piiriküsimustega siiski tegeleda. "Me oleme praegu klientidele öelnud, et me ei lähe Venemaale. Käibe koha pealt see meid palju ei mõjuta, küll aga kasumi koha pealt," lisas ta.

Lampe sõnul Allante Transport inimeste koondamist ei plaani, kuna autojuhtidest on nagunii puudus. Mehed sõidavad lihtsalt teisi marsruute.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077