30. august 2007
Jaga lugu:

Diislikütuse asemel sõidetakse rapsi- või sojaõliga

Eestis liigub üsna palju juhte, kelle diiselmootorites ei põle mitte tanklast tangitud diiselkütus vaid kas rapsi- ,soja või fritüürist läbi käinud õli.

Selliseid katseid hakkas hiljuti oma auto peal tegema ka Tõnis Elvet. Esialgu pani mees oma vanasse Opel Vectrasse katsetuse mõttes tavalist puhast rapsiõli ja seda loomulikult diisliga segamini õli protsendiga ca. 30.

Paar aastat tagasi tegi sääraseid katseid oma Dodge RAM-i peal ka diiselmootorite remontimisega tegelev ja nende hingeeluga täpselt kursis olev Margus Õunpuu. Mehe enda sõnul tingis katsed järsult kasvanud diislihind. Diiselmootorite spetsialist hoiatab ka selle eest, et uutesse autodesse ei tohiks toiduõli panna, sest uued mootorid on kordades täpsemad ja kiiluvad lihtsalt kinni. Osade uute autodega ei tohiks Õunpuu sõnul isegi biodiisliga sõita.

Toiduõliga autode toitmisest ja alternatiivsetest biokütustest loe lähemalt homsest Äripäeva Auto rubriigist.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee