Eestis liigub üsna palju juhte, kelle
diiselmootorites ei põle mitte tanklast tangitud diiselkütus vaid kas rapsi-
,soja või fritüürist läbi käinud õli.
Selliseid katseid hakkas hiljuti oma auto peal tegema ka Tõnis Elvet. Esialgu pani mees oma vanasse Opel Vectrasse katsetuse mõttes tavalist puhast rapsiõli ja seda loomulikult diisliga segamini õli protsendiga ca. 30.
Paar aastat tagasi tegi sääraseid katseid oma Dodge RAM-i peal ka diiselmootorite remontimisega tegelev ja nende hingeeluga täpselt kursis olev Margus Õunpuu. Mehe enda sõnul tingis katsed järsult kasvanud diislihind. Diiselmootorite spetsialist hoiatab ka selle eest, et uutesse autodesse ei tohiks toiduõli panna, sest uued mootorid on kordades täpsemad ja kiiluvad lihtsalt kinni. Osade uute autodega ei tohiks Õunpuu sõnul isegi biodiisliga sõita.
Toiduõliga autode toitmisest ja alternatiivsetest biokütustest loe lähemalt homsest Äripäeva Auto rubriigist.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Kas oled kunagi teinud äriotsuse, tuginedes vaid kõhutundele? Tõenäoliselt küll. Ettevõtluses on intuitsioonil oma koht, kuid tänapäeva kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas võib see osutuda petlikuks. Kuidas teha vahet tundel ja tegelikkusel? Vastus peitub andmetes. Andmetark juhtimine ei ole enam pelgalt suurkorporatsioonide pärusmaa, vaid edu võti igas suuruses ettevõttele.