21. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alitalia peab poe kinni panema

Kahjumis lennukompaniid Alitalia ootab pärast oksjoni nurjumist riigiosaluse müügiks tõenäolisimalt likvideerimine, kirjutas BBC.

Sel nädalal loobus pakkumises osalemisest Itaalia riigile firmas kuuluva 49,9% osaluse ostuks viimane tõsiseltvõetav kandidaat, kodumaine konkurent Air One. Varem on loobumisest teatanud Matlin Patterson USAst ja Vene Aeroflot.

Praegu toob lennufirma omanikele päevas 1,3 mln dollarit kahju.

Alitalia on aastaid kahjumis olnud, võideldes tõusva kütusehinna, töötajate streikide ja karmi konkurentsiga.

"Kaalume, mida edasi teha. On mitmeid variante," ütles Itaalia peaminister Romano Prodi, kuid ei täpsustanud plaane. 2005. aastal sai firma ulatuslikku riigiabi, kuid Euroopa Liidu seadused keelavad seda pidevalt anda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077