15. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ford plaanib Volvo sõiduautod maha müüa

USA autotootja Ford valmistab ette kontserni kuuluva Volvo sõiduautode divisjoni müüki ning on hinnaks rehkendanud 8 miljardit dollarit, kirjutas Sunday Times.

Müügiotsus tehti juba kaks nädalat tagasi, kuid millal müük võiks toimuda, pole veel kindlaks määratud, vahendas Rootsi uudistekanal TT.

Spekulatsioonid Volvo võimalikust müügist elavnesid pärast seda kui majandusraskustes Ford pani müüki oma luksusmargi Aston Martin. Välja on pakutud ka võimalikke ostjaid - nende seas Rootsi mõjuka tööstusdünastia Wallenbergide investeerimisfirma Investor, Volvo veoautode divisjon, Saksa BMW ning Prantsuse Renault.

Ford on seni müügiplaane eitanud.

Sunday Times kirjutab, et eeloleval nädalal peaksid pakkumised laekuma ka Jaguarile ja Land Roverile, mis Ford samuti müüki on pannud. Need on plaanis müüa ca miljardi Briti naela eest. Aston Martini müügist sai Ford 479 miljardit naela.

1999. aastal maksis Ford Volvo sõiduautode divisjoni eest ligi seitse miljardit dollarit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077