28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi taotleb laevaturistidele viisavabastust, Tallink huvitatud

Peterburi linn taotleb seadusemuudatust, mis võimaldaks laevaturistidel pääseda kolmeks päevaks Venemaale ilma viisata, kirjutas Kauppalehti.

Tallink Silja Oy tegevjuhi Keijo Mehtoneni sõnul oleks selline areng igati tervitatav ning laevafirma võiks sellisel juhul Peterburi-reise teha aastaringselt, kirjutas leht.

Kui viisanõuet pole, saavad inimesed oma otsuse teha pikalt mõtlemata. See suurendaks huvi. "Peterburi tähendaks sellisel juhul lähireisi. Inimestel oleks valida, kas minna restorani sööma või sõita Peterburi," ütles Mehtonen.

Praegu saavad Venemaale viisata vaid kruiisituristid. Seadusemuudatust hakkab riigiduuma arutama selle aasta teisel poolel.

Silja Line ja Tallink alustasid laevareise Peterburi 2003. aastal ja lõpetasid kaks aastat tagasi, sest laevad olid pooltühjad. 2004. aastal sõidutasid Soome ja Eesti laevafirmad Peterburi 150 000 reisijat, tehes linna 250 reisi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077