27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auto ütleb omaniku kohta nii mõndagi

Kui sulle meeldib pidutseda, valid sa auto, mis on hea juhitavusega. Uuringufirma TNS Automotive leidis seoseid veelgi.

Uurimuses kerkis esile kuus klienditüüpi: spordisõbrad, karjeristid, töönarkomaanid, väikelastega pered, majaomanikud ja peoloomad, kirjutas Rootsi majandusportaal e24.se.

Iga klienditüübiga on seostatavad teatud omadused ja väärtushinnangud. Üldistades võib öelda, et spordisõbrad eelistavad selliseid omadusi nagu hea kiirendus ja aktiivne turvalisus. Tihti sõidavad näiteks Jeepidega just sportlikud kaubamärgiteadlikud "vabaõhuinimesed".

Karjeristid on enesekindlad, tahtejõulised ja otsustatavust täis. Neil on kõrgeima kvaliteediga autod, millel on jõuline mootor. Karjeristid on edukad ja heal järjel ning nemad eelistavad BMWsid.

Töönarkomaanid reisivad palju ja soovivad lollikindlat autot, mis püsib hästi teel. Seda klienditüüpi iseloomustab kiire taip, elegantsus ja täpsus. Sageli istuvad sellised inimesed Volvo või Saabi roolis.

Väikelastega pered otsivad vähese raha eest võimalikult head autot ning hindavad madalat hinda ja salongi head kliimat. Tihti eelistavad pered Opelit.

Majaomanikud on head suhtlejad, sõbralikud, praktilised ja ausad. Nende auto peab hästi püsima talvistel teedel, pakiruum mahutama rohkelt kaupa ja mootor võtma vähe kütust. Enim hindavad majaomanikud Fordi.

Peoloomad tahavad autos näha sportlikke sõiduomadusi. Nad on mänguhimulised, ekstravertsed ja spontaansed. Tihti langeb nende valik Minile.

Automotive TNSi uurimus on sõltumatu töö, mille eest ei ole ükski autotootja maksnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077