15. juuni 2007
Jaga lugu:

Šveitsis avati maailma pikim raudteetunnel

Šveitsis avati täna maailma pikim maapealne raudteetunnel - Saksamaad ja Itaaliat ühendav Lötschbergi tunnel läbi Alpide on 34 kilomeetrit pikk.

Tunneli kaudu pääseb nüüd Saksamaalt Itaaliasse vähemalt kolmandiku võrra lühema vahemaa läbimisel, kirjutas BBC.

Täielikult hakkab tunnel tööle detsembris, mil sellest võib päeva jooksul läbida umbes 42 reisi- ja kuni 80 kaubarongi. Tunnelit hakati ehitama kaheksa aastat tagasi ja projekti hinnanguline maksumus oli 4,3 miljardit Šveitsi franki (u 41 miljardit krooni).

Maailma kõikide tunnelite seas on tegemist siiski pikkuselt kolmandaga. Sellest on pikemad veel vaid Jaapani Seikani tunnel ja La Manchi all olev Londonisse viiv tunnel. Need mõlemad aga on veealused ehitised.

Šveitslastel on plaanis suuri tunneleid ehitada veelgi. 2015. aastal peaks valmima Lötschbergiga paralleelne tunnel. Veel on päevakorras Gotthardi raudteetunneli rajamine Zürichi ja Milano vahele. See peaks tulema 60 km pikk, olles seega maailma pikim.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee