10. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustanahaline Lewis Hamilton kihutas end vormeliajalukku

Kanadas Montreali rajal toimunud 17. osavõistlusest koosneva Vormel 1 autode sarja 6. etapi võitis esimene mustanahaline piloot vormeliajaloos.

Juba kvalifikatsioonisõidus kiireimat aega näidanud britist McLareni piloot lõpetas ka põhisõidu esimesena, säilitades liidripositsiooni kogu võistlussõidu vältel. Teisena finišeerus sakslase Nick Heidfeld ligi 4,3-sekundilise kaotusega ning kolmandaks tulnud austerlane Alexander Wurtz jäi maha 5,3 sekundit.

Kvalifikatsioonisõidus teise aja sõitnud Fernando Alonso platseerus alles seitsmendaks ning kolmanda stardipositsiooni saavutanud Nick Heidfeld'il õnnestus positsiooni parandada ühe võrra.

Võistlust alustanud 22 sõitjast suutsid finišeerida vaid 12, kusjuures võistluselt diskvalifitseeriti nii Ferrari piloot Felipe Massa kui Renault'd roolinud Giancarlo Fisichella boksist ohutusauto rajalviibimise ajal väljumise eest. Sõidu kriitiliseim hetk oli, kui Robert Kubica juhitud BMW paiskus vastu rajapiiret. Mees pääses õnnelikult suuremate vigastusteta.

Meistrivõistluste sarjas jätkab liidrina Hamilton 48 punktiga, temale järgnevad Alonso ja Massa vastavalt 40 ja 33 silmaga. Tootjate arvestuses on liidripositsioon McLarenil Ferrari ning BMW Sauberi ees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077