4. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oktoobriraudtee keeldus puiduvedudest Eestisse

Venemaa Oktoobriraudtee peatas alates 1. juunist 76 Leningradi oblastis tegutseva metsatööstusettevõtte toodangu veod Eestisse.

Kui puidutransport ei taastu, võib metsatööstusfirmade kahju ulatuda ühe kuuga hinnanguliselt 4 miljoni euro ehk 62,56 miljoni kroonini,vahendas postimees.eeRosbalt.rud. Olukorda põhjendatakse Oktoobriraudtees teetöödega.

Leningradi oblasti metsatööstusühingu juhi Dimitri Haneih'i sõnul tehti otsus teatavaks mitteametlikult ja ilma põhjusi selgitamata.

Plaani kohaselt pidid Leningradi oblasti metsatööstusettevõtete ühingusse kuuluvad firmad toimetama juunikuu jooksul Eestisse ligi 50 000 kuupmeetrit puidumaterjali.

Haneih'i sõnul ulatuvad transpordi peatamise kahjud vähemalt 80 euro ehk 1 251 kroonini kuupmeetri kohta ööpäevas. Seejuures toodab iga metsatööstusettevõte igapäevaselt 1 000 – 2 000 kuupmeetrit metsa.

Vaatamata veoste peatumisele maksavad metsatööstusettevõtted raudteele endiselt lepingutekohaseid tasusid, mis tähendab, et kokku võivad juunikuu jooksul tekkivad kahjud ulatuda 4 miljoni euro ehk 62,56 miljoni kroonini.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077