31. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink kavatseb Äripäeva kohtusse kaevata

AS Tallink Grupp teatel avaldas Äripäev 31.05.07 artiklis "Tallink vahetab Eesti lipu rublade vastu" tõele mitte vastavad faktid nii lipuvahetuse kui laeva värvimise kohta, hoolimata sellest, et Tallinki esindajad eelnevalt ajakirjanikule tõese info edastasid.

Ettevõtte teates seisab, et AS Tallink Grupp ei kavatse taluda teadlikku valeinformatsiooni levitamist ettevõtte maine kahjustamise eesmärgil ning kavatseb kohtu kaudu nõuda lehelt vabandamist ja ebaõigete andmete ümberlükkamist, tõese info avaldamist kogu esilehekülje ulatuses ning kohast rahalist kompensatsiooni.

Ettevõte soovitab Äripäeva poolt Tallinki kohta avaldatavat informatsiooni teistel meediakanalitel enne avaldamist firmast üle kontrollida.Tallink kinnitab, et laeva lippu EI vahetata ning laevakere üle EI värvita.

AS Tallink Grupp kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul kinnitas nii tema kui juhatuse liige Andres Hunt Äripäevale, et laeva lippu sellisel puhul vahetada ei saa ning laev sõidab ja seisab Peterburis Eesti lipu all. “See, et laeval lehvib ürituse ajal ka ürituse plagu, ei tähenda, et võetakse alla Eesti lipp. Ürituste ajal ehitakse laevu väga erinevalt, üheks võimaluseks on panna laevale lisaks ka ürituse logoga reklaammaterjali," ütles Lääne.

AS Tallink Grupp pole pressiteadet ühelegi meediakanalile antud prahilepingu kohta edastanud, BNS-i uudise juures oli tegemist Interfaxi uudise refereeringuga, millele paluti kommentaari ka Tallinkist.

Samuti EI värvita laeva ürituse tarbeks üle. Laevakerele on maalitud enamuses vaid Tallinki korporatiivsümboolikat ning laeva nimi. Seega ei saa väita, et isegi, kui laeva värvitaks, saaks sellega varjata riigile viitavaid sümboleid.

AS Tallink Grupp esindajad vestlesid Äripäeva ajakirjaniku Ralf Martin Soega põhjalikult, püüdes anda võimalikult palju informatsiooni, samas rikkumata lepingus sisalduvaid konfidentsiaalsuse nõudeid. Ettevõte leiab, et lihtsalt ajakirjandusliku huvi tõttu ei saa rikkuda lepingulisi sätteid.

Lehes avaldatud pilt Peterburi majandusfoorumi koduleheküljelt on esitatud eksitavas kontekstis ning ei anna tõestust väidetele, et laev üle värvitakse. Tegemist on kodulehe haldajate poolt arvutigraafika abil muudetud pildiga, sest antud üritusel ei ole Tallinkil kui ettevõttel muud kui allhanke korras teenusepakkuja funktsioon ning seetõttu oleks firmasümboolika esitamine ürituse kodulehel juba reklaam. See tingib, et pildil pole Tallinki logo ega kodulehekülje aadressi, mis tegelikult laevakerele värvitud on ning mida ürituse ajaks EI eemaldata.

Kõigele lisaks on segamini aetud ka kaptenite pildid ja nimed. Kui intervjuu on võetud kapten Roland Lemendikult, siis artiklit ehib kapten Vahur Ausmehe pilt.

Antud prahileping oli tavapärane äritehing, milliseid tehakse aastas kümneid, sest need on äriliselt tulusad. Laevade prahtimine ürituste tarbeks on levinud, sest kruiisilaevadel on head võimalused nii ürituste kui inimeste majutamise korraldamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077