17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus auto on tervisele ohtlik

Uue auto lõhn salongis on inimese tervisele ohtlik, sellisele järeldusele tulid Ameerika ökoloogiakeskuse spetsialistid.

Kahe aasta jooksul uurisid nad rohkem kui 200 automudelit aastakäikudest 2006 ja 2007, vahendab Vesti.ru.

Meeldiv uue auto lõhn - see on segu auto salongi viimistlusel kasutatud liimidest, värvidest, vinüülist ja plastist eraldunud kahjulikest keemilistest ühenditest. Teadlaste hinnangul võivad need lõhnaained tekitada peavalu, kipitust kurgus, iiveldust ja nõrkust.Lisaks sisaldavad osa plaste ning teisi auto siseviimistluses kasutatud materjale tetraetüülpliid, broomi- ja klooriühendeid. Salongides kasutatakse ka arseeni, vaske, elavhõbedat ja niklit. Need ained võivad põhjustada allergiat, maksahaigusi ja vähki, aga häirida ka ajutegevust.Spetsialistid kinnitavad, et tervisekahjustusest võib rääkida siis, kui inimene veedab uues autos poolteist tundi päevas. Ajalehe andmetel püüavad autotootjad hetkel kahjulike ühendite lendumist salongis vähendada.

Kõige kahjulikemate autode nimekirjas on kolm Chevrolet'd - Chevy Aveo, Express ja Silverado, Hyndai Accent, Kia Rio ja Kia Spectra, Nissan Versa, Subaru Forester ja Suzuki Forenza.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077