17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidiettevõtja: küll terve mõistus võidab

Rahvusvahelisel transiidikonverentsil Transestonia ei saadud üle ega ümber Eesti-Vene suhetest, kuid leiti, et emotsioonide lahtudes taastub peaaegu et endine olukord, konteinerveod aga kasvavad.

Kolmandal rahvusvahelisel transiidikonverentsil leidsid ärimehed ja eksperdid, et olukord taastub, kuid Venemaa energiakandjate mahu vähenemine on paratamatus, kirjutas ETV24.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas, et Eesti ei muuda Venemaalt tulevate kaubavoogude vähenemise ja ootamatute teeremontide tõttu Eesti riigi infrastruktuuri arendamise plaane ja näiteks Koidula piiripunkti ehitamine kuulub jätkuvalt prioriteetide hulka.

"Neid raskusi on, need muidugi mõjutavad ettevõtete tegevust ja äri, aga küll terve mõistus võidab, äri on äri, majandusareng jätkub ja konteinerveod kasvavad," arvas ettevõtte BaltMarketConsult juhataja Tatjana Jerjomina.

Transiidi tulevikuna prognoositi üksmeelselt konteinervedude hüppelist kasvu, mida dikteerib eelkõige Kagu-Aasia kaupade Euroopa turule trügimine. Hiinlased veavad oma kaupa ainult suurte konteinerlaevadega ja nende laevade ümberlaadimine ja kaupadele lisandväärtuse andmine oleks Eesti majandusele tervikuna äärmiselt kasulik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077