11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiiditõrked võivad riigile aasta jooksul tuua 3 miljardit krooni kahju

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi umbkaudseid andmeid arvestades kaotaks riik Venemaaga seotud kaubavedude vähenemisel aasta jooksul umbes kolm miljardit krooni.

"Kogu transiidiklastri osakaalu hinnatakse 5-10 protsendile Eesti SKTst ja Vene transiit moodustab sellest enamiku. Kahjuks täpsemalt ei ole osakaalud teada," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Eesti Päevaleht Online'ile riigi transiidimahtusid hinnates.

Lehe arvutuste kohaselt tähendaks kaubavedude kolmandiku võrra vähenemine maist kuni aasta lõpuni riigile umbes kolme miljardi krooni suurust kahju.

Seni on Tallinna ja Muuga sadam näiteks Venemaa naftasaaduste ekspordist teenindanud neljandikku. Nüüd aga suunatakse eksport Vene meedia andmetel mujale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077