10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidiparunid ennustavad suuri kahjusid

Transiidi Assotsiatsioonil valmis memorandum, mis näeb isegi rõõmsat tulevikku mustades toonides.

Nn positiivse stsenaariumi kohaselt kukub transiitvedude maht kuni viiendiku võrra, negatiivse puhul aga kuni 60-65 protsendi võrra. Sel puhul võib kaotada töö kuni 5000 inimest, kirjutas Eesti Ekspress.

Tallinna Sadama ja Eesti Raudtee juhid ennustavad oma firmade tulude kahanemist vastavalt kuni 200 miljoni krooni ja 360 miljoni krooni võrra aastas. Ainuüksi mais jääb sadamal saamata tulu kuni 40 miljonit krooni ja raudteel kuni 80 miljonit.

Mai keskpaigaks on selge, kas ja millises osas on Eestisse kavandatud kaubavood suunatud mujale või on kaup ootele pandud.

Mida kauem kauba mittelaadimine kestab, seda keerukam on transiidivoo Eestisse tagasi pööramine.

Suurärimees Endel Siff ütles Ekspressile, et Eesti majandus ontõsise rünnaku all. "Ootan valitsuselt sama resoluutset ja jõulist käitumist Eesti majandushuvide kaitsmisel, nagu rakendati pronkssõduri teisaldamisel," märkis ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077