19. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar loovutab riigi osaluse firmas GoBus

Rahandusminister Ivari Padar on saanud valitsuse volituse loobuda riigi osalusest reisijateveoga tegelevas ASis GoBus, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Padarit volitati riigi esindajana loobuma riigipoolsest eesõigusest märkida väljalastavaid uusi aktsiaid ning seeläbi kaotada riigi osalus ASis GoBus, kuna riigil ei ole otstarbekas omada vähemusosalust reisijateveoteenust pakkuvas äriühingus.

Riigile kuuluvate aktsiate bilansiline väärtus kokku, arvestades ASi GoBus esialgseid auditeerimata 2006. majandusaasta tulemusi, on null krooni. AS GoBus teenis 2006. aastal 365,9 mln kroonise käibe juures kahjumit 31,1 mln krooni ulatuses, mille tulemusena läks äriühingu omakapital 7,2 mln krooniga negatiivseks. Sellises olukorras nõuab äriseadustik aktsiakapitali suurendamist, äriühingu lõpetamist, ühinemist, jagunemist, ümberkujundamist või pankrotiavalduse esitamist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077