19. aprill 2007
Jaga lugu:

Padar loovutab riigi osaluse firmas GoBus

Rahandusminister Ivari Padar on saanud valitsuse volituse loobuda riigi osalusest reisijateveoga tegelevas ASis GoBus, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Padarit volitati riigi esindajana loobuma riigipoolsest eesõigusest märkida väljalastavaid uusi aktsiaid ning seeläbi kaotada riigi osalus ASis GoBus, kuna riigil ei ole otstarbekas omada vähemusosalust reisijateveoteenust pakkuvas äriühingus.

Riigile kuuluvate aktsiate bilansiline väärtus kokku, arvestades ASi GoBus esialgseid auditeerimata 2006. majandusaasta tulemusi, on null krooni. AS GoBus teenis 2006. aastal 365,9 mln kroonise käibe juures kahjumit 31,1 mln krooni ulatuses, mille tulemusena läks äriühingu omakapital 7,2 mln krooniga negatiivseks. Sellises olukorras nõuab äriseadustik aktsiakapitali suurendamist, äriühingu lõpetamist, ühinemist, jagunemist, ümberkujundamist või pankrotiavalduse esitamist.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee