18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus reisiveeb leiab soodsaima lennupileti

Uus reisiveeb My Travel Search leiab internetist soodsad lennupiletid, vahendades neid lennukompaniide oma hinnaga.

Kui teatud otsingumootorid leiavadki kõige soodsamad lennuvõimalused, siis peavad kliendid tihti vahendustasu tõttu reisi eest maksma kõrgemat hinda. Lisaks võib olla probleemiks see, et uuele lennule minemine ei pruugi toimuda päris samas lennujaamas, kus viimaselt lennult tuldi, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Mytravelsearch.net aga kasutab teistsugust taktikat. Reisijate päring suunatakse otse lennukompaniide kodulehtedele, kust selgub soodsaim hind.

"Tahame olla sõltumatu ja täisteenust pakkuv alternatiiv reisibüroodele. Pakume teenust, millest ma ise olen puudust tundnud," ütles otsingumootori turule toonud Briti ettevõtte Stratus Ltd. suuromanik Per Olof Hall.

Kuigi taolisi reiside otsingumootoreid on turul olnud juba umbes kümme aastat, on Stratuse äriidee teistsugune. Ettevõtte tulud tulevad otse reisikorraldajatelt ja reklaamist. Klientidele vahendustasu ei lisata.

Praegu on mytranvelsearch.netil umbes 400 koostööpartnerit. Nende arv peaks aga lähiajal kasvama.

Stratus Ltd on väike Londonis registreeritud konsultatsiooniettevõte, mille turundus- ja müügitegevusega tegeldakse ettevõtte kontorist Stockholmis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077