2. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna lennujaam avas reisijatele tasuta internetipunktid

Tallinna lennujaama ja ajalehe Postimees koostööprojekti tulemusena on alates aprillist lennujaamas avatud viis tasuta internetipunkti, millest neli asuvad reisiterminali kinnises tsoonis ehk peale passikontrolli ja üks lahkuvate reiside avalikus tsoonis.

Tallinna lennujaama müügitoetuse spetsialisti Indrek Kaingi sõnul on internetipunktid täiendus märtsi algusest lennujaama poolt pakutavale traadita internetiühendusele. “Meie wifi-võrku on viimase kuu jooksul kasutanud ligi 4000 inimest. Nüüd saavad kiire ühendusega i-kioskites e-kirju vahetada, infot otsida või uudiseid lugeda ka need, kel sülearvutit kaasas pole,” kommenteeris Kaing.

Uued internetipunktid on varustatud puute-ekraani ja klaviatuuriga ning kõikidesse arvutitesse on sisse ehitatud ID-kaardi lugejad, teatas lennujaam. Erinevalt paljudest teistest Euroopa lennujaamadest on internetikioskite funktsioonid kõigile tasuta. “Oleme reisijatelt saanud tasuta wifi-ühenduse eest palju positiivset tagasisidet, kuna enamikes lennujaamades saab traadita võrku logida vaid raha eest. Usun, et ka tasuta internetikioskid on lennujaama külastajatele väga meeldiv üllatus ning need leiavad aktiivset kasutust,” ütles Kaing.

Kuni terminali juurdeehituse valmimiseni plaanib lennujaam luua ajutisi lahendusi sülearvutite jaoks täiendavate elektripistikute lisamiseks. “Terminali viimase renoveerimise käigus ei olnud elektripistikute jrele nii suurt vajadust kui täna. Järgmisel aastal valmivas lennujaama laiendusprojektis oleme selle peale juba mõelnud ning terminali juurdeehituse lõppedes kavatseme kindlasti ka internetipunkte juurde teha,” selgitas Kaing.

Kaing lisas, et taoliste reisijate mugavust suurendavate projektidega nagu tasuta internetiühendus loodab Tallinna lennujaam olla eeskujuks tervele Euroopale. “Loodetavasti aitavad pidevalt täienevad lisaväärtused reisijal end terminali ja lennuliiklusala ehitustööde ajal paremini tunda,” ütles Kaing.

Tallinna lennujaamast on hetkel regulaarne lennuühendus 25 Euroopa linnaga ja kahe Eesti saarega ning nimetatud sihtpunkte teenindab 15 lennufirmat. 2006. aastal oli suurim vedaja Estonian Air, järgnesid Aero Airlines, Easyjet, CSA Czech Airlines, Lufthansa ja teised lennufirmad. Populaarseimad sihtkohad olid Helsingi, London, Stockholm, Kopenhaagen ning Frankfurt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077