2. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fordide pere on kaotanud kuue aastaga 581 miljonit dollarit

Fordide perekonna B aktsia väärtus Ameerika autogigandis on kaotanud alates 2001. aastast pool oma väärtusest.

Mõned perekonna liikmed on hakanud muretsema oma aktsiate pärast, kirjutas Fortune.

Mida te teeksite kui teie perekonna 581 miljoni dollari (6,8 miljardit krooni) suurune varandus on 52 aastaga aurustunud? Just selle küsimusega peavad maadlema Bill Ford ja veel 46 Fordide pere neljanda ja viienda generatsiooni liikmed.

Perekonna aktsiate väärtus oli 2001. aastal, kui Bill Ford võttis üle tegevjuhi koha, 1,14 miljardit dollarit (13,3 miljardit krooni). Praegu on perekonna aktsiate väärtus vähenenud rohkem kui poole võrra. Ka dividendide vool on kokku kuivanud: kui 2005. aastal maksti 28 miljoni dollari (328 miljoni krooni) ulatuses dividende, siis näiteks sel aastal ei maksta üldse dividende.

Mitmed perekonna järeltulijad on oma aktsiate pärast murelikuks muutunud ja hakanud pidama läbirääkimisi investeerimispankadega, et välja selgitada oma majanduslikke väljavaateid.

Väljaspoolt investeerimisnõuannete otsimine tekitab küsimusi. Vihjatakse, et mõned Henry Fordi järglased tahavad müüa osad oma aktsiad, et raha teenida ja et enda võimalusi laiendada.

Küsimusi tekitab, kas 103 aastat ettevõtet kontrollinud perekond suudab säilitada oma 40% osaluse Fordis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077